1-1-3-7- روشهای رطوبترسانی مستقیم
در رطوبترسانی مستقیم رطوبت به شکل مایع یا بخار، در تماس مستقیم با بتن قرار میگیرد.در این روش دمای آب نباید بیش از 12 درجه سلسیوس خنکتر از دمای سطح بتن باشد، این روش میتواند شامل موارد «الف» تا «ت» باشد:
الف- غرقابسازی: این روش عمدتا برای قطعات پیشساخته است، اما امکان به کارگیری آن در برخی از قطعات و اعضای درجا مانند شالودهها، نیز میسر است.
ب- ایجاد حوضچه روی سطح یا آب بستن روی بتن: ایجاد حوضچه آب کم عمق روی سطح بتن به ویژه دالهای افقی یا سقف و شالودهها، روش رایجی برای رطوبترسانی مستقیم و اجازه دادن به نشت آب در داخل فضاهای خالی و موئینه خمیر سیمان و بتن، روش مؤثری برای عملآوری رطوبتی است.
پ- آبپاشی: آبپاشی معمولا به صورت بارانی، آبپاشی با قطرات درشت و آبپاشی با ذرات ریز (غبار آب) یا مهپاشی انجام میشود. در استفاده از این روشها باید به احتمال شسته شدن سطح بتن توجه شود.
ت- بخاردهی: بخار آب با دماهای مختلفی میتواند برای عملآوری رطوبتی به کار رود. در مواردی که دمای بخار آب در مجاورت سطح بتن از حدود 45 درجه سیلسیوس بالاتر رود، شرایط عملآوری تسریع شده به وجود میآید و ضوابط مربوط را باید رعایت کرد.