تراک میکسرهای مدرن: مزایا و روش کار

تراک میکسرهای مدرن

یکی از مراحل ساخت سازه‌های مختلف، تولید بتن و اجرای آن است که برای بی‌نقص انجام دادن این موضوع، لازم است از تجهیزات مختلفی استفاده شود؛ تجهیزاتی مثل تراک‌های حمل بتن که نقش مؤثری در اجرای عملیات بتن‌ریزی دارند. اما آیا این تراک‌ها، وسیله انتقال بتن هستند و کارایی دیگری ندارند؟ برای پاسخ به این سؤال، درصدد هستیم شما را با تراک میکسرهای مدرن آشنا کرده و شیوه کار و مزایای آن‌ها را بیان کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

تراک میکسرهای مدرن

تراک میکسرها یکی از ماشین‌آلات انتقال بتن هستند که بنا به تجهیزات پیشرفته یا غیرپیشرفته‌شان به گونه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. تراک‌های پیشرفته، تراک‌هایی هستند که امکانات و تجهیزات پیشرفته‌ای روی آن‌ها نصب شده و کار را برای کارخانه‌های بتن آماده بسیار ساده کرده است. البته این نوع ماشین‌آلات که نقش بزرگی در ساخت سازه‌ها و اجرای آسان بتن دارند، در حال حاضر در کشورهای پیشرفته پیاده‌سازی شده‌اند و اجرای بتن را با سهولت همراه کرده‌اند. در ادامه، با مزایای این تراک‌ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

مزایای تراک میکسرهای مدرن

همان‌طور که گفته شد استفاده از تراک‌های مدرن در تولید بتن کارخانه‌های بتن آماده اهمیت زیادی دارد. کارخانه‌های بتن آماده مدرن بسیاری در دنیا وجود دارند که از سیستم‌های نرم‌افزای و سخت‌افزاری یکپارچه‌ای استفاده می‌کنند؛ سیستم‌های پیچیده‌ای که می‌تواند واحدهای فروش، تولید، توزیع، QC و حتی مشتری را با هم مرتبط کند تا کارخانه‌‌ها بتوانند بتن باکیفیت‌تری به مشتریان ارائه دهند.


این سیستم‌های یکپارچه می‌تواند به بخش‌های مختلف کارخانه بتن کمک کند تا کارشان را راحت‌تر و باکیفیت‌تر انجام دهند؛ برای مثال این تراک‌ها با برنامه‌ پیشرفته‌ای که دارند، می‌توانند برنامه ارسال بار روزانه را با توجه به مسافت‌ها و مقدار بار به صورت هوشمند به واحد ترانسپورت پیشنهاد دهند یا اسلامپ لحظه‌ای بتن را از زمانی که بتن از کارخانه خارج می‌شود تا زمانی که بتن به محل پروژه می‌رسد، به صورت آنلاین به واحد کنترل کیفیت گزارش کنند.

تراک‌های هوشمند حتی این امکان را دارند که اطلاعاتی نظیر بارگیری بتن، مشخصات و حجم بتن، زمان رسیدن بتن به محل پروژه و شرایط بتن طی حرکت در مسیر را به صورت جزئی و دقیق در اختیار مشتری قرار دهند.

روش کار با تراک میکسر هوشمند

تراک میکسرهای مدرن سیستم‌های هوشمندی هستند که با مکانیسم پیچیده و منحصربه‌فردشان، با تغییر آیتم‌هایی چون میزان اسلامپ (با استفاده از دوزر افزودنی و آب)، میزان دمای بتن، تعداد دور میکسر، سرعت دور میکسر و ثبت آیتم‌هایی نظیر زمان بارگیری، زمان پایان بتن‌ریزی، زمانی که تراک به محل پروژه می‌رسد، مقدار اضافه شدن آب، مقدار اضافه شدن افزودنی بتن و…، روش کار منحصر به‌ فردی را به خود اختصاص داده‌اند که در ذیل بعضی از آن‌ها را تبیین خواهیم کرد:

عملکرد تراک میکسرهای مدرن (هوشمند) با موبایل قابل کنترل است.
عملکرد تراک میکسرهای مدرن (هوشمند) با موبایل قابل کنترل است.
  • تغییر اسلامپ بتن به صورت آنلاین: تراک‌های هوشمند امکان اضافه کردن آب و افزودنی را طی مسیر به مخلوط بتن دارند. در واقع اپراتور با دادن برنامه به مکانیسم این ماشین‌آلات، میزان اضافه شدن این مواد را متناسب با اسلامپ بتن تنظیم می‌کند؛ برای مثال اگر تراک میکسر هوشمند به گونه‌ای تنظیم شود که مخلوط بتن با اسلامپ 11 به مشتری برسد، اما به واسطه شرایط آب و هوایی گرم یا رخ دادن اتفاقاتی طی مسیر، میزان اسلامپ کاهش یابد، تراک با اضافه کردن مقدار آب یا افزودنی که دستور آن از سوی اپراتور تولید بتن صادر می‌شود، اسلامپ بتن را روی عدد 11 نگه می‌دارد تا بتن با کیفیت و میزان اسلامپ دلخواه به دست مشتری برسد.
  • تغییر دمای بتن: یکی از مکانسیم‌ها و تجهیزاتی که در تراک میکسرهای هوشمند وجود دارد، بکارگیری هیترهایی است که دمای بتن را در فصول سرد سال افزایش می‌دهد. البته سیستم‌های هوشمند تراک‌ها فقط در زمینه افزایش دمای بتن فعال نیستند. در واقع علاوه بر سیستم‌های افزایش‌دهنده دمای بتن در زمستان، مخازن نیتروژن مایعی نیز روی تراک‌ها متصل شده است که در شرایط آب و هوایی گرم، دمای بتن را کاهش می‌دهند؛ بدین صورت که اگر دمای بتن روند صعودی داشته و در فصل گرم سال در بازه زمانی ارسال به مشتری افزایش یابد، سیستم با بهره‌گیری از نیتروژن مایع تعبیه شده، به صورت اتومات دمای بتن را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: سیر تا پیاز کاهش دمای بتن در هوای گرم

  • میزان اضافه شدن آب: یکی از آیتم‌های هوشمند بودن تراک‌ها، وجود سنسورهایی است که میزان آب اضافه شده را اندازه‌گیری می‌کند. در واقع اگر راننده تراک به مخلوط بتن آبی اضافه کند، سنسورهای موجود در تراک، میزان آب را اندازه‌گیری می‌کند و اطلاعات کافی در اختیار واحد کنترل کیفیت قرار می‌گیرد.
  • میزان اضافه شدن افزودنی: از دیگر آیتم‌های هوشمند بودن تراک‌ها، وجود تانکرهای افزودنی بتن است که روی تراک نصب شده و با توجه به آن و اندازه‌گیری میزان آن، مشخص می‌شود چه مقدار افزودنی – که معمولاً روان کننده بتن است – به مخلوط بتنی اضافه شده است.
تانکر افزودنی بتن روی تراک میکسر
تانکر افزودنی بتن روی تراک میکسر

نباید این مطلب را نادیده انگاشت که این تراک‌ها می‌توانند بهترین مسیر را به صورت اتوماتیک به راننده پیشنهاد داده و به نوعی تمام بخش‌های کارخانه را با هم مرتبط کنند؛ طوری که به صورت کاملاً یکپارچه عمل نمایند.

در این مقاله اطلاعاتی پیرامون تراک میکسرهای مدرن بیان شد؛ تراک‌هایی که با اندازه‌گیری میزان آب، میزان افزودنی، میزان حجم بتن، تغییر دمای بتن در هنگام حرکت، تغییر میزان اسلامپ بتن، تعداد دور میکسر، سرعت دور میکسر، زمان بارگیری، زمان پایان بتن‌ریزی و…، می‌توانند بهترین و باکیفیت‌ترین مخلوط بتنی را در اختیار مشتری بگذارند. امروزه حضور این تراک‌ها در کارخانه‌های بتن آماده تا حد زیادی احساس می‌شود؛ چرا که تراک‌ها با سیستم‌های پیچیده‌ای همراهند که به راحتی واحدهای فروش، تولید، توزیع، ترانسپورت، QC و حتی مشتری را با هم مرتبط می‌کنند.

امیدواریم مطالعه این مقاله، برایند کاملی در زمینه تراک‌های مدرن در اختیار شما گذاشته باشد و توانسته باشید اطلاعات خود را پیرامون این فناوری پیشرفته که در آینده‌ای نه چندان دور امکان پیاده‌سازی آن در ایران وجود دارد، تکمیل کنید. در پایان از شما خواهشمندیم با بیان نظرات و پیشنهادات خود در انتهای همین صفحه، نظرات خود را با ما و سایر دوستانتان به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چت با من در تلگرام